Guia per reimaginar la biblioteca escolar

guia model

Aquesta és una guia per acompanyar i enriquir els processos de transformació de les Biblioteques Escolars des de la proposta del model BiblioTech.

Hi trobaràs recursos, idees i inspiració per a convertir la teva biblioteca escolar en un espai vibrant i estimulant per a tota la comunitat escolar.

La guia dona resposta al repte actual de millorar les biblioteques escolars en clau d’equitat. És urgent revitalitzar-les com a nodes de cultura, de gust per la lectura, de comunitat, d’usos digitals empoderadors i d’oportunitats per tots els infants i joves. Per a fer-ho possible, volem reimaginar les biblioteques escolars, sense límits, però amb compromís.

Al model Bibliotech, es dibuixen unes biblioteques escolars on l’amor per la lectura convergeix amb el desenvolupament d’aprenentatges com les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques, donant resposta a les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives

Hi ha tantes oportunitats dins la biblioteca escolar com a maneres per llegir aquesta guia. És possible que la vostra biblioteca faci temps que funcioni o, pot ser, tot just, comença a fer camí.

Et proposem una experiència de lectura diferent on no només trobaràs contingut textual, sinó també una gran quantitat de vincles i enllaços que et portaran a exemples pràctics, recursos addicionals i informació complementària. Pots començar des d’on vulguis per trobar el que necessites o el que et desperti més curiositat.

T’animem a estirar el fil de les diferents eines i recursos per iniciar el procés d’exploració cap a la transformació de la biblioteca escolar.

Guia de comunicació

Pòster CDU il·lustrada

Eines per hackejar la biblioteca

Instruments d’avaluació

Situacions d’aprenentatge

Activitats