Eines per hackejar la biblioteca

Aquestes eines t’ajudaran a dinamitzar a l’equip i convertir una jornada de treball en un ecosistema de transformació creativa per impulsar el desenvolupament o la millora del projecte de Biblioteca Escolar.

L’objectiu és tenir un espai on prototipar solucions pràctiques amb què donar resposta al repte de cada centre amb el model BiblioTech. Aquestes eines han estat creades per aprendre a prototipar des de l’empatia, posant al centre elements imprescindibles per crear un projecte des d’aquesta perspectiva: la persona, la creativitat, l’assaig-error i el treball en equip. Aquests elements us donen l’oportunitat de dissenyar un projecte més ric i us permetran arribar amb una proposta valenta.

Totes les eines que trobaras en el descarregable es van utilitzar durant la primera Hackató de biblioteques escolars que va tenir lloc el 12 de març amb les 15 escoles que han format part del pilot del projecte Bibliotech i incorporen el feedback dels participants de la jornada.

1. Radar de perfils

1. Radar de perfils

2. Mapa d’empatia

2. Mapa d’empatia

3. Definició del repte

3. Definició del repte

4. Diagrama de solucions

4. Diagrama de solucions

5. Disseny del canvas

5. Disseny del canvas_01

6. El relat: presentació oberta

Eines-per-hackejar-la-biblioteca_Bibliotech_2-6
Podeu utilitzar-les totes en una jornada de cocreació o per separat segons us interessi. Sentiu-vos lliures de transformar-les i adaptar-les a la vostra realitat o objectiu.

Si voleu conèixer amb detall com s’utilitza cada eina podeu consultar el capítol 4 de la guia del model Bibliotech sobre com reimaginar la biblioteca escolar i, concretament, de la pàgina 49 a la 53.

Guia per reimaginar la biblioteca escolar

Guia de comunicació

Pòster CDU il·lustrada

Instruments d’avaluació

Situacions d’aprenentatge

Activitats