Marià Fortuny | Reus

Biblio[tech]

Marià Fortuny | Reus ↓

En l’Escola Marià Fortuny de Reus, l’esperit innovador, l’especialització en recursos digitals i benestar emocional i l’aprenentatge actiu, són els pilars de la seva trajectòria educativa. Cada aula llueix com una llar única, i cada passadís com un carrer per explorar on s’entrellacen competències i coneixements a través de microsistemes interactius. Aquesta comunitat educativa es destaca per la seva constant cerca de noves experiències, com els intercanvis amb altres centres arreu d’Europa, la implementació de projectes Maker i un sense fi d’iniciatives per garantir la qualitat en l’educació i la millora constant.

El repte

En aquesta escola l’impuls per evolucionar i transformar-se converteix cada racó en un cresol de possibilitats. És aquí, on l’absència d’un espai de biblioteca escolar, esdevenia una bretxa en el mateix teixit d’aprenentatge del centre. Fet que es converteix en una crida a l’acció, una invitació a capbussar-se en el projecte BiblioTech i entomar el canvi amb fervor i determinació. 

Cada ment inquieta de l’equip motor, s’ha unit en un vincle de compromís compartit cap a un futur ple d’oportunitats a potenciar des de la biblioteca. Així, amb el projecte Bibliotech com a brúixola que orienta als navegants en la mar, aquesta escola s’endinsa en un viatge de descobriment i renovació. Cada passa endavant es va convertint en testimoni de la força de la col·laboració en el canvi.

Procés

La nova biblioteca escolar s’està aixecant amb una visió estratègica alineada amb el projecte de centre i connectada amb els espais Steam i d’audiovisuals, marcant una fita clara a la seva trajectòria: fer de la biblioteca l’entorn d’unió de totes les iniciatives i propostes del centre.

En aquesta biblioteca no només es trobaran llibres i recursos, també s’unificarà transversalment la manera d’aprendre i treballar del centre.  Des d’aquí, s’unirà cada fil amb la recerca d’informació, la descoberta i l’aprenentatge, teixint connexió des d’arreu del centre amb la biblioteca.

Des de la renovació del terra fins a la del fons literari, han aconseguit conquerir amb caliu un espai en desús per començar a crear un espai biblioteca i reposicionar-lo a l’epicentre d’aprenentatge vibrant  i coneixement transversal del centre.   

Oportunitats

Per a l’alumnat ha estat capdavanter i engrescador explorar els límits de la tecnologia i l’experimentació amb la robòtica esprement la creativitat per connectar-lo a la màgia de la biblioteca. Encara que ells són els protagonistes principals de les noves oportunitats que està generant la biblioteca, la participació de les famílies, també és un batec important pel centre. En aquesta albada de col·laboracions, les famílies s’uneixen a l’equip de l’escola amb entusiasme, disposats a deixar la seva petjada en cada pàgina i cada prestatge. Conjuntament, forren llibres amb cura i aprenen a catalogar-los amb destresa, omplint de color i coneixement els primers prestatges de la biblioteca.

L’equip motor té clar que aquest només és el començament d’un viatge emocionant ple de possibilitats. L’escola Marià Fortuny té el compromís de seguir avançant, i sobretot, consolidant el nou projecte de biblioteca perquè sigui el cor creixent que regui de vida el centre amb el seu batec, cada vegada més ple de possibilitats.

Activitat: 3, 2, 1… Acció!