Mas i Perera | Vilafranca del Penedès

Biblio[tech]

Mas i Perera | Vilafranca del Penedès ↓

En el trepidant món educatiu de l’escola Mas i Perera, la Biblioteca Escolar és un far que il·lumina el camí del coneixement i de la col·laboració de tota la comunitat educativa. En aquesta seu del saber i de la informació, cada activitat, cada petit projecte, és teixit amb destresa i mirada d’estratègia des de la biblioteca. En passadissos, aules i pati es respira un ambient lector, imaginatiu, creatiu que contagia a tota la comunitat educativa. 

El repte

I això, fa extraordinària a l’escola Mas i Perera; la seva visió estratègica per a la biblioteca escolar. Un fons literari sempre renovat, curosament alimentat per les suggerències entusiastes de l’alumnat i compartit amb tota la comunitat educativa, perquè ningú es quedi enrere en novetats i les puguin gaudir. Aquí, l’actualitat de la biblioteca no són només notícies, són oportunitats de creixement i exploració, un banquet per les ments curioses i un cafè per despertar les adormides. La seva biblioteca escolar forja processos d’aprenentatge i genera igualtat d’oportunitats de participació, d’accés a la informació i contribució a la vida cultural. Aquest centre, merescudament reconegut amb el premi nacional de bones pràctiques l’ha aprofitat fent una inversió significativa per remodelar arquitectònicament el seu espai, reinventant la biblioteca com a un centre de coneixement contemporani i modern. 

Procés

La millora i revisió constant de l’estratègia de la seva biblioteca, els va portar a embarcar-se en el projecte BiblioTech, per entomar el repte de reimaginar la biblioteca, també, com a node d’usos digitals, noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques. En aquest entorn d’ informació i coneixement, l’equip motor s’ha proposat consolidar la biblioteca com font de recursos d’aprenentatge i experimentació, amb innovació, creativitat i obertura a l’entorn. 

I aquí, està el repte que ha entomat l’Escola Mas i Perera amb la seva biblioteca, no només en renovar l’estructura física, sinó també integrar com a recursos les tecnologies i robòtica vinculades a metodologies actives d’aprenentatge, educació en alfabetització mediàtica i informacional (AMI). Amb l’arribada dels kits tecnològics, de la mà de suport formatiu, ha abraçat amb vigor el canvi, incorporant tecnologies avançades i robòtica.

Oportunitats

La BE, s’ha convertit en una font inesgotable d’inspiració. Des de les ones etèries fins als corrents digitals, aquesta seu d’aprenentatge guia a tota la comunitat educativa cap a un horitzó il·limitat de possibilitats educatives. Amb la incorporació estratègica d’usos digitals empoderadors, la simfonia de la biblioteca ressona amb un to encara més elevat, arribant a cims de la innovació educativa i encoratjant al seu alumnat a submergir-se en el viatge d’exploració i aprenentatge constant per enfrontar-se a la vida.