Pompeu Fabra | Reus

Biblio[tech]

Pompeu Fabra | Reus ↓

L’Escola Pompeu Fabra de Reus, batega al ritme de la qualitat educativa revisant i transformant les pràctiques per garantir una actualització constant amb propostes d’aprenentatge que desenvolupin la capacitat d’anàlisi crítica i formin a ciutadans autònoms amb les competències per fer front als reptes de futur i de la societat actual. Des de l’entrada del centre,es percep la importància del vincle, on els espais predisposen a l’intercanvi, cultivant un esperit comunitari desde zones que esdevenen motor de trobada i niu d’experiències d’aprenentatge per a tota la comunitat educativa

El repte

La transformació constant esdevé l’eix que permet atendre i donar resposta a les canviants necessitats del context, i així, garantir des de l’escola experiències educatives que contribueixen a fer front a les desigualtats socioeconòmiques i culturals, reduint així, les bretxes socials i digitals de l’alumnat. Aquest clam per l’equitat educativa va mobilitzar al centre per participar en el projecte BiblioTech, i així, vertebrar aquests reptes des de l’epicentre de l’escola: la biblioteca.

En aquest camí, la transformació de la biblioteca s’ha convertit en una formidable aventura cap a un futur on l’aprenentatge s’alça des de la innovació i el descobriment constant. Les ments inconformistes que configuren l’equip motor, han enginyat aquest procés posant a disposició tot el seu talent, aconseguint despertar la curiositat i interès de tota la comunitat educativa. Una brisa fresca que ha avivat la biblioteca escolar per convertir-la en espai de màximes oportunitats integrat a l’ecosistema del centre.

L’impuls per avançar, ha emmirallat inclòs els límits de la creativitat i ha enderrocant murs i superat obstacles portant la biblioteca a sortir d’un petit espai, fins al fulgor de la mateixa entrada principal de l’escola.

Procés

Amb audàcia i visió, la renovació ha arribat a tocar la mateixa ànima de la biblioteca, l’equip motor ha teixit una xarxa d’experiències enriquidores, creatives i inspiradores, també en clau digital. 

A la nova biblioteca també hi ha nous materials abraçant la diversitat d’interessos i necessitats de l’alumnat per fer conviure entre d’altres: els llibres, les activitats de robòtica vinculades a la lectura i a la CDU, els mitjans audiovisuals per posar en pràctica el pensament crític i les alfabetitzacions múltiples connectant les àrees de coneixement, videojocs,  jocs de taula, espais de creació i coneixement, com les exposicions de minerals, materials científics i llibres especialitzats, reptes d’experimentació, propostes vinculades amb el cinema, amb les arts, i un seguit de noves oportunitats i espais  multimodals que l’han convertit en un laboratori d’aprenentatges.Aquest centre neuràlgic, on ara es connecten les diferents àrees de coneixement també ha creat noves sinergies entre la comissió de biblioteca i la comissió TAC, promovent l’intercanvi entre docents amb diferents àrees d’expertesa. Interaccions que també connecten a alumnat de diferents cursos i edats.

 

Oportunitats

Així, de mica en mica aquesta voràgine convida a participar a tota la comunitat educativa en aquest espai obert que incorpora recursos i materials per a tothom. 

Un viatge que tot just comença en els prometedors èxits que dia a dia articula aquest centre des de la biblioteca. L’Escola Pompeu Fabra té el compromís de seguir progressant, especialment seguir nodrint el nou projecte de biblioteca perquè sigui la pulsació que posa ritme als aprenentatges i connexions de tota la comunitat educativa, cada vegada encara més plena de noves oportunitats. Per fer-ho, tracen amb determinació les següents petjades de canvi que ressonen per donar continuïtat a aquest viatge de transformació que han iniciat.