Representem un conte amb croma

Representar entre els dos grups de classe el conte que hem estat treballant amb l’ajuda del croma.

dos Mig grup classe

Què és el fa que aquesta activitat sigui èpica/memorable?

El fet que aquesta activitat sigui memorable és que la mainada va utilitzar un recurs interactiu que, en principi, ells no veien i després van poder trobar la imatge de la lluna quan realment al moment de la representació no la tenien. Van veure la màgia del croma.


Grup d’edat

Educació Infantil I4


Temporalització

El que duri la representació dels dos grups de classe.


Desenvolupament de l’activitat

Com cada curs a la classe d’I4 els nens i nenes vàrem triar un nom per identificar la classe. Tenint en compte que l’eix temàtic és: “L’univers” vam consensuar fer una tria d’un element de l’univers. Per votació va sortir La lluna. A partir d’aquí, moltes activitats van tenir com element comú La lluna, com va ser per exemple fer el fanalet de reis. Aquest curs el fanalet ha estat amb forma de lluna i es va aprofitar l’entrada de les famílies a l’aula perquè poguessin col.laborar-hi. 

Com introducció,  per treballar l’expressió oral (som una escola de màxima complexitat i el català és poc emprat) i intentant transmetre valors a l’aula,  vam explicar el conte “De què fa gust la lluna?”. El van escoltar, va haver-hi aclariments entorn del vocabulari, preguntes de comprensió oral, vam extreure la moral… En vam treure molt de suc! 

Tot seguit, vam dividir el grup classe en dos i mentre uns treballaven  robòtica, l’altre meitat assajàvem les frases fins i tot les paraules que aprenien i  que anaven repetint en diferents sessions. Vam pintar màscares per representar cada un dels animals. Tots dos grups van fer les activitats en les diferents sessions.

Per finalitzar, i després de molts assajos, vam fer una petita representació. Cada grup era espectador del grup al que no pertanyia. Van saber estar en silenci i representar quan tocava. La vam enregistrar i finalment, editar. Va agradar molt!


Objectius de l’activitat

  1. Representar als companys el conte amb el suport del croma.
  2. Fomentar l’expressió oral i ampliar el vocabulari. 
  3. Desenvolupar l’atenció, la memòria i la concentració.
  4. Promoure l’empatia.
  5. Despertar el gust pels llibres i la lectura mitjançant experiències positives i atractives amb contes adaptats al seu nivell de comprensió

Materials

  • Màscares
  • Gravadora
  • Croma

Organització de l’espai de la biblioteca

Primer mig grup representarà el conte als seus companys i després es farà a la inversa.


Com s’atén a la diversitat i es fomenta la igualtat d’oportunitats en el context d’aquesta activitat?

Com anteriorment he dit, al ser escola de màxima complexitat i amb un curs amb mainada tan  petita, la diversitat és present constantment. Quan es preparen les activitats es pensen tenint en compte  la diversitat total i global de l’alumnat. D’aquí, treballar tant el vocabulari, l’expressió oral i fer partícips els familiars. 

L’únic alumne que, potser, té una atenció més individualitzada, és un nen que té una discapacitat motriu i necessita un mínim d’ajuda en moments puntuals, però en aquest cas i gràcies a l’ajuda inestimable del practicant ens en vam poder ensortir amb èxit.

Representem un conte amb croma

Escola Cassià Costal