A partir d’una plantilla d’scratch que els hi proporcionem (perquè encara no tenen tant de domini del programa), plasmen les preguntes i les possibles respostes, creant així una comprensió lectora del llibre que hem llegit.
grups de 4 o 5
2 sessions d’una hora
Què és el fa que aquesta activitat sigui èpica/memorable?
Aquesta activitat és memorable perquè és el propi alumnat qui realitza una «mini prova» als companys. D’aquesta manera es senten altament participatius en el procés d’ensenyament-aprenentatge, al mateix temps que treballen en equip i utilitzen material innovador i digital, que fa que la seva motivació sigui més elevada.
Grup d’edat
4t de Primària
Desenvolupament de l’activitat
A partir d’una plantilla de scratch que els hi proporcionem ( perquè encara no tenen tant de domini del programa), plasmen les preguntes i les possibles respostes, creant així una comprensió lectora del llibre que hem llegit.
Objectius de l’activitat
- Utilitzar amb un fi l’scratch.
- Començar a programar.
Materials
- Ordinador.
- Full de les preguntes.
Organització de l’espai de la biblioteca
La biblioteca l’organitzem en petits grups de treball. Tots els grups seuen a les taules i cadires perquè els facilita el treball en l’ordinador.
Avaluació
Per avaluar aquesta activitat es té en compte diferents indicadors que s’avaluen en una rúbrica.
Com s’atén a la diversitat i es fomenta la igualtat d’oportunitats en el context d’aquesta activitat?
La diversitat forma part del dia a dia a les aules i per tant no es contempla de manera aïllada. Tot i això, per contribuir a la igualtat d’oportunitats, aquesta activitat està dissenyada en equips de treball heterogenis per a que els xiquets i xiquetes col·laborin entre ells enriquint el seu procés d’aprenentatge i tenint en compte la diversificació del tipus de tasques per tal que tot l’alumnat pugui aportar en el treball en grup en algun o diversos punts de l’activitat.
A més, s’acorda amb l’alumnat la rúbrica d’avaluació abans de l’activitat, fet que contribueix a l’avaluació formativa de l’alumnat i els ajuda a regular el seu procés d’aprenentatge.